Onderzoek misdrijf - Brokkelze website

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GEBEURTENISSEN
Politie zoekt naar sporen misdrijf uit 1996 in woning aan Rinckberg

Met grote inzet aan manschappen en materieel  is de technische recherche in een woning aan de Rinckberg op zoek naar sporen van een misdrijf dat al in 1996 gepleegd werd. 
dinsdag 12 januari 2016  -  Foto's: Henk Beckers

Onderzoek oude moordzaak

De politie is in een woning aan de Rinckberg in Rimburg een onderzoek gestart naar een mogelijk misdrijf dat ruim twintig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden.
In het betreffende pand zou in de tweede helft van de jaren negentig van de vorige eeuw een man uit Landgraaf zijn gedood. De technische recherche zoekt naar sporen van dit misdrijf. In  het kader van het onderzoek werd ook al in het najaar van 2013 gezocht naar het stoffelijk overschot van deze persoon. Er werd toen gezocht en gegraven in een groeve op de Tevenerheide in Duitsland. Het lijk zou in een vat zitten. Er werd echter niets gevonden. De politie lijkt nu informatie te hebben dat er in de woning in Rimburg iets is gebeurd. Toen de man in 1996 werd vermoord, wist de politie hier niets van. Pas in 2013 hoorde men hiervan. Men denkt dat het onderzoek twee tot drie dagen zal duren. Onduidelijk is om welke persoon het gaat. De politie doet geen mededelingen.

 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu